Telefoon 0546 - 674334 info@fysiotherapiedenham.nl Goosensplein 1 7683 CG Den Ham www.fysiotherapiedenham.nl
Een echo of echografie is bij de meeste mensen bekend door het zichtbaar maken van een ongeboren baby tijdens de zwangerschap. Maar ook voor de fysiotherapeut is deze techniek een prima hulpmiddel. Echografie is een uitstekend hulpmiddel om spieren, pezen, kapsels, banden, zenuwen en bloedvaten weer te geven. Daarnaast is een echo soms heel nuttig om tijdens het revalidatieproces het herstel te volgen. Echografie is niet schadelijk voor het lichaam, er wordt immers geen gebruik gemaakt van straling, zoals bij het maken van een röntgenfoto of een CT-scan.

Welke blessures kunnen wij in beeld krijgen?

scheuren van spieren, pezen, kapsel, meniscus en banden; kalkafzetting in spieren en pezen; ontstekingen in pezen of slijmbeurs; vocht in slijmbeurs; kneuzingen en scheuren in banden; slijtage van kraakbeen; cysten zoals Bakerse cyste of in pols; losse botdeeltjes; inklemmen of zwelling van zenuwen.

De behandeling met echografie

Echografie kan bij iedereen worden toegepast. De kwaliteit van pezen, spieren en gewrichten is met echografie goed in beeld te brengen. Hierdoor wordt duidelijk hoe uw belastbaarheid is en wordt een gerichte training en behandelkeuze mogelijk. Dit zorgt ervoor dat uw behandeling een stuk efficiënter en sneller kan verlopen. Het gevolg is dat u zo snel mogelijk weer klachtenvrij bent.

De werking van echografie

Echografie werkt met het uitzenden en ontvangen van geluidsgolven, die niet hoor- of voelbaar zijn voor mensen. Dit heet hoogfrequent of ultrageluid. Een echografie is ongevaarlijk en kan eindeloos worden herhaald. Het is een snelle manier om de aard en de aanleiding van uw klacht exact in beeld te brengen, waarna de behandeling meteen kan worden ingezet.

Echografie in combinatie met shockwave therapie

De echo wordt ook steeds meer gebruikt in combinatie met shockwave therapie. Door het maken van een echo kan de fysiotherapeut een duidelijke locatie bepalen van bijvoorbeeld mogelijke kalkafzetting in het schouder-gewricht of bij hielspoor. Deze kalkafzetting kan vervolgens weer worden behandeld met shockwave therapie. De effectiviteit van shockwave therapie wordt hierdoor enorm vergroot.

Contact

Denkt u dat het maken van een echografie iets voor u is? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Tijdens een uitgebreid intakegesprek bekijken we of uw klachten ook daadwerkelijk met echografie in kaart kunnen worden gebracht.
· · · · · · · · ·
ECHOGRAFIE
Telefoon 0546 - 674334 info@fysiotherapiedenham.nl Goosensplein 1 7683 CG Den Ham www.fysiotherapiedenham.nl
Een echo of echografie is bij de meeste mensen bekend door het zichtbaar maken van een ongeboren baby tijdens de zwangerschap. Maar ook voor de fysiotherapeut is deze techniek een prima hulpmiddel. Echografie is een uitstekend hulpmiddel om spieren, pezen, kapsels, banden, zenuwen en bloedvaten weer te geven. Daarnaast is een echo soms heel nuttig om tijdens het revalidatieproces het herstel te volgen. Echografie is niet schadelijk voor het lichaam, er wordt immers geen gebruik gemaakt van straling, zoals bij het maken van een röntgenfoto of een CT-scan. Welke blessures kunnen wij in beeld krijgen? scheuren van spieren, pezen, kapsel, meniscus en banden; kalkafzetting in spieren en pezen; ontstekingen in pezen of slijmbeurs; vocht in slijmbeurs; kneuzingen en scheuren in banden; slijtage van kraakbeen; cysten zoals Bakerse cyste of in pols; losse botdeeltjes; inklemmen of zwelling van zenuwen. De behandeling met echografie Echografie kan bij iedereen worden toegepast. De kwaliteit van pezen, spieren en gewrichten is met echografie goed in beeld te brengen. Hierdoor wordt duidelijk hoe uw belastbaarheid is en wordt een gerichte training en behandelkeuze mogelijk. Dit zorgt ervoor dat uw behandeling een stuk efficiënter en sneller kan verlopen. Het gevolg is dat u zo snel mogelijk weer klachtenvrij bent. De werking van echografie Echografie werkt met het uitzenden en ontvangen van geluidsgolven, die niet hoor- of voelbaar zijn voor mensen. Dit heet hoogfrequent of ultrageluid. Een echografie is ongevaarlijk en kan eindeloos worden herhaald. Het is een snelle manier om de aard en de aanleiding van uw klacht exact in beeld te brengen, waarna de behandeling meteen kan worden ingezet. Echografie in combinatie met shockwave therapie De echo wordt ook steeds meer gebruikt in combinatie met shockwave therapie. Door het maken van een echo kan de fysiotherapeut een duidelijke locatie bepalen van bijvoorbeeld mogelijke kalkafzetting in het schouder- gewricht of bij hielspoor. Deze kalkafzetting kan vervolgens weer worden behandeld met shockwave therapie. De effectiviteit van shockwave therapie wordt hierdoor enorm vergroot. Contact Denkt u dat het maken van een echografie iets voor u is? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Tijdens een uitgebreid intakegesprek bekijken we of uw klachten ook daadwerkelijk met echografie in kaart kunnen worden gebracht.
· · · · · · · · ·
ECHOGRAFIE
Inloggen Patiëntenportaal